Vita Čivnik, dr. vet. med.

Rojena sem 16.4.1994 v Slovenj Gradcu. Od nekdaj me spremlja ljubezen do živali, predvsem psov in mačk, zato sem se po končanem šolanju na Gimnaziji Ravne na Koroškem vpisala na Veterinarsko fakulteto v Ljubljani ter jo leta 2020 zaključila.

Tekom študija sem volontirala na kliniki za male živali v Ljubljani in opravljala mnoga z veterino povezana študentska dela. Preizkusila sem se tudi v znanstveno raziskovalnem delu ter objavila raziskovalno nalogo ”Določitev celotnih genomov astrovirusov pri srnah”, ki je bila prejemnica fakultetne Prešernove nagrade. Med absolventskim stažem sem se udeležila Erasmus prakse na Cipru, kjer sem poleg dela v ambulanti za male živali pomagala pri oskrbi zavetiških živali. 

Kmalu po zaključku študija sem opravila državni izpit za veterinarje in se zaposlila v ambulanti za male živali v Ljubljani, kasneje pa v Ambulanti Šantl.

Sem članica Slovenskega združenja veterinarjev za male živali in se z veseljem udeležujem raznih izobraževanj in delavnic na področju medicine malih živali. 

V prostem času rada berem, kuham ali pa se odpravim na sprehod v naravi.